نحوه بدستآوردن IMEI تلفن همراه
نخستین کاری که میبایست انجام دهید بدستآوردن IMEI تلفن همراه خود است که میتوانید به دو روش IMEI گوشی خود را بدست بیاورید:
- اگر جعبه تلفن همراه در دسترتان باشد، IMEI بر روی آن درج شده است.
- اگر دسترسی به جعبه تلفن همراه ندارید میتوانید کد #06#* شماره گیری فرمایید تا IMEI تلفن همراه خود را مشاهده کنید.
مدت اعتبار گارانتی تلفن همراه
شما میتوانید به این روش به سادگی تمامی مشخصات (برند، مدل، واردکننده، گارانتی کننده، شروع گارانتی و شناسه دستگاه) را بدست میآورید. پس به ترتیب زیر رفتار کنید تا به اطلاعاتی که گفتهشد دسترسی داشتهباشید.
- مرحله اول: کد دستوری #7777* را شماره گیری کنید
- مرحله دوم: عدد 1 یعنی استعلام اصالت را انتخاب و ارسال کنید.
- مرحله سوم: طبق آموزش بالا کد IMEI را وارد کنید و دکمه ارسال (send) کلیک نمایید.
- مرحله چهارم: پیغامی مطابق شکل زیر دریافت میکنید که تمامی حالت های مختلف آن را بررسی میکنیم.
- یا جدا از این فرآیند میتوانید با مراجعه به سایت سامانه جامع گارانتی ها به آدرس: www.irangs.ir مراجعه کنید و شماره سریال تلفن همراه خود را وارد کنید تا اطلاعات مشابه پیامک را دریافت کنید.
دستگاه قانونی دارای نام واردکننده
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردکننده: شرکت ****”، یعنی شرکت تجاری ذکرشده، اقدام به واردات قانونی این دستگاه نموده است. همچنین، کد فعالسازی آن را به سامانه همتا اعلام کرده است. هرگونه مشکل در زمینه فقدان کد فعالسازی، عدم تطابق شناسه(IMEI) ذکر شده در پیامک تأیید فعالسازی با شناسه (IMEI) قابل مشاهده از طریق #06#* و …، باید توسط شما با این شرکت در میان گذاشته شود.
ذکر غیرقانونی بودن دستگاه در پاسخ استعلام اصالت
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود ” شناسه (IMEI) قانونی نیست و در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت.”، یعنی این شناسه (IMEI) غیرقانونی است و به هیچ عنوان، امکان ثبت و فعال شدن آن در سامانه همتا وجود ندارد.
بنابراین اکیداً توصیه میشود از خرید این دستگاه، اجتناب نمایید، چرا که پس از گذشت 30 روز از زمان اولین روشن شدن دستگاه، قطع خواهد شد.
دستگاه مسافری
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود. “واردکننده: بهصورت مسافری”، یعنی این دستگاه صرفاً برای استفاده شخصی مسافر وارد کشور شده است و نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرد. همچنین، این دستگاه فاقد هرگونه گارانتی یا خدمات پس از فروش بوده و در صورت بروز مشکل احتمالی در آینده، شخص خریدار، مرجع معتبری برای رفع مشکلات خود نخواهد داشت.
بنابراین اکیداً توصیه میشود از خرید این دستگاه، اجتناب نمایید.
دستگاه واردشده از مناطق آزاد
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود. “واردکننده: صرفاً مناطق آزاد”، یعنی پرداخت عوارض این دستگاه، منطبق بر ضوابط مصوب در مناطق آزاد تجاری بوده و این دستگاهها، صرفاً در همان مناطق آزاد، امکان استفاده از خدمات شبکه اپراتوری را دارا خواهند بود.
بنابراین اگر قصد استفاده از این دستگاه در داخل کشور و خارج از مناطق آزاد را دارید، اکیداً توصیه میشود از خرید این دستگاه، اجتناب نمایید چرا که بهزودی، ارائه خدمات اپراتوری برای این دستگاهها، در خارج از مناطق آزاد تجاری، قطع خواهد شد.
نوع ارز (دولتی یا غیردولتی)
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “واردشده با ارز دولتی”، یعنی واردکننده این دستگاه، برای واردات آن ارز دولتی دریافت نموده است. بنابراین اگر فکر میکنید با توجه به نرخ ارز دولتی، گرانفروشی رخ داده، میتوانید از طریق نهادهای نظارتی (تعزیرات و سازمان حمایت و … )، نسبت به ثبت شکایت اقدام نمایید.
شایان ذکر است همتا در این زمینه، تنها به همین میزان اطلاعرسانی نموده و وظیفه تعیین ارزش دستگاه و تشخیص گرانفروشی و …، بر عهده نهادهای نظارتی است.
این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شده است!
در صورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شدهاست”، استحضار داشته باشید یعنی این دستگاه، پیش از این، حداقل با یک سیمکارت روشن شده است و از خدمات شبکه اپراتوری استفاده نموده است.
بنابراین نباید بهعنوان دستگاه آکبند، ارائه شود.
در صورتی که این عبارت در پایان پاسخ استعلام اصالت ذکر نشد، اظهار نظر قطعی در زمینه روشن شدن این دستگاه نمی توان داشت.
شناسه(IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح رجیستری نیست!
درصورتی که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “شناسه(IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح رجیستری نیست”، یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده و میتوانید با قرار دادن سیم کارت در دستگاه و استفاده از آن، شناسه (IMEI) را به عنوان شناسه (IMEI) دستگاه قانونی ثبت نمایید.
توجه داشته باشید در صورتی که دستگاه شما مشمول طرح رجیستری می شود، از خرید آن خودداری نمایید. سرویس اینگونه دستگاهها توسط سامانه همتا قطع خواهد شد. بدیهی است در صورت قطع سرویس دستگاه، سامانه همتا هیچگونه مسئولیتی در قبال این موضوع ندارد
شناسه(IMEI) دستگاه قانونی است ولی مشمول طرح رجیستری نیست:
درصورتیکه در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شدهبود. “شناسه دستگاه (IMEI) جزء شناسههای قانونی ثبت شده است”. در صورتی که دستگاه شما مشمول طرح رجیستری می شود. از خرید آن خوداری نمایید.”، یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشدهاست. در صورتی که تلفن همراه نباشد، میتوانید با قراردادن سیم کارت در دستگاه از آن استفاده نمائید.
توجه داشته باشید در صورتی که دستگاه شما مشمول طرح رجیستری می شود، از خرید آن خودداری نمایید. سرویس اینگونه دستگاهها توسط سامانه همتا قطع خواهد شد. بدیهی است در صورت قطع سرویس دستگاه، سامانه همتا هیچگونه مسئولیتی در قبال این موضوع ندارد.
استعلام اصالت تلفن همراه
شما با رفتن به سایت همتا که به ادرس hamta.ntsw.ir میتوانید اصالت و قانونی بودن تلفن همراه خود را چک کنید. ابتدا وارد سایت همتا میشوید و تا وسط صفحه اسکرول میکنید تا به دکمه استعلام اصالت مطابق تصویر زیر برسید.
روی استعلام اصالت کلیک کنید تا به صفحه بعدی مطابق تصویر زیر برسید و در کادر مشخص شده شماره سریال تلفن همراه خود را وارد کنید. در صورت گم کردن جعبه تلفن همراه یا در دسترس نبودن آن میتوانید شماره سریال خود را با شماره گیری *#06# پیدا کنید.
بعد از وارد کردن شماره سرایال تلفن همراه اطلاعات جامعی از گوشی شما نظیر: نام تلفن همراه، برند، 2 شماره imei، شرکت واردکننده و تاریخ شروع گارانتی یا فعال سازی تلفن همراه مطابق عکس زیر به شما میدهد.
در صورت هرگونه سوال در این مورد میتوانید با پشتیبان سایت در ارتباط باشید.
اگر به دنبال آموزش جامع سامانه همتا هستید و به احتمالی گوشی دست دوم خرید دارید، حتما قبل از خرید و فروش این صفحه را مطالعه کنید که تمامی قوانین و نحوه استفاده از سایت همتا را توضیح دادهاست. برای دیدن این صفحه جامع بر روی آموزش سامانه همتا کلیک کنید.